Βιογραφικό

Ζήκος Ι. Παναγιώτης
Νευρολόγος

Με εξειδίκευση στην νόσο Πάρκινσον.

Έχει ειδικό ενδιαφέρον για τις επεμβατικές θεραπείες, μια που μετεκπαιδεύτηκε στην εμφύτευση και ρύθμιση νευροδιεγερτών (Deep Brain Stimulation) για την νόσο Πάρκινσον και άλλες κινητικές και ψυχιατρικές διαταραχές στο University Medical Center Pitié-Salpétrière Paris.

Έχει επιληφθεί σειρά επεμβάσεων τοποθέτησης αντλίαςDUODOPA , Apo-Go και εμφύτευσης νευροδιεγέρτη DBS σε ασθενείς με νόσο Πάρκινσον.

Παρούσα θέση

  • Ως ελεύθερος επαγγελματίας επιστημονικά υπεύθυνος στο Κέντρο Πάρκινσον & Διαταραχών Μνήμης στην Αθήνα.
  • Επιμελητής της Νευρολογικής κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.
  • Υπεύθυνος του ειδικού ιατρείου νόσου Πάρκινσον και συναφών διαταραχών 251 ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.
  • Επιστημονικός συνεργάτης Β΄Νευροχειρουργικής & Νευροτραυματιολογικής κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», όπου συμμετέχει στην ομάδα Deep Brain Stimulation σε κινητικές και άλλες διαταραχές.
  • Εξωτερικός συνεργάτης νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Από το 2001 ως ειδικευόμενος στο ΠΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα όπως αυτά της άνοιας και της νόσου του Πάρκινσον.

Από το 2005 και για δύο χρόνια διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του ΠΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» στο ειδικό εξωτερικό ιατρείο των Εξωπυραμιδικών νοσημάτων και στο ειδικό εξωτερικό ιατρείο των Ανοϊκών διαταραχών.

Το 2008 και για ένα έτος έκανε Post-Doctoral Fellowshipστις κινητικές διαταραχές (Movement Disorders) με εξειδίκευση στην εμφύτευση και ρύθμιση νευροδιεγερτών εν τω βάθει εγκεφαλικής διέγερσης (Deep Brain Stimulation) στο Clinical Investigation Center (CIC) του Department of Neurology of the University Medical Center Pitié-Salpétrière Paris (INSERM CIC- 9503) Το πεδίο εκπαίδευσης περιελάμβανε παθήσεις όπως η ν. Πάρκινσον, η Δυστονία, ο Ιδιοπαθής τρόμος, η Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) και τοGilles de la Tourette.

Το 2010 οργάνωσε την διεπιστημονική ομάδα για την Νόσο Πάρκινσον στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και το 2011 το αντίστοιχο ειδικό Ιατρείο ν. Πάρκινσον. Από τότε συντονίζει τις ομάδες επεμβατικής θεραπείας για την νόσο Πάρκινσον στο ίδιο νοσοκομείο και έχει επιληφθεί σειρά επεμβάσεων τοποθέτησης αντλίας DUODOPA , Apo-Go και εμφύτευσης νευροδιεγέρτη DBS σε ασθενείς με νόσο Πάρκινσον.

Από το 2012 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Β΄Νευροχειρουργικής & Νευροτραυματιολογικής κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν», όπου συμμετέχει στην ομάδα εμφύτευσης νευροδιεγερτών Deep Brain Stimulation– DBS με τον Καθηγητή κο Ευστάθιο Μποβιάτση.

Συμμετέχει σε συνέδρια και σεμινάρια στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Είναι μέλος της Movement disorders Society, της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρίας (κλάδος κινητικών διαταραχών), και της American Academy of Neurology.

Από το2006 συνιδρυτής στην μη κερδοσκοπική εταιρία ΕΠΙΚΟUΡΟΣ και στην συνέχεια από το2008 πρόεδρος της Ελληνικής εταιρίας εθελοντών και ασθενών για την ν Πάρκινσον,ΕΠΙΚΟUΡΟΣ- κίνηση. Σε αυτά τα πλαίσια έχει την ειδική επιμέλεια του κόμβου για την νόσο του Πάρκινσον www.parkinsonportal.gr